tisdag 24 maj 2011

Ålansds hav


Nu pågår förberedelserna för vandringslax fiske på Ålands hav.
Om vindarna tillåter fiskar vi 2 - 12 juni.
Nu hoppas vi på stigningar som 2008-2009.
Ni som ska dit.. fiskekort krävs för finskt vatten.

3 kommentarer:

TIM TRUTTA sa...

Hej Micke! Jag har frågat kb och dom sa att vi inte behöver fiskekort där vi kör hmmm...men om man åker närmare åland så behöver man det sa dom (jag är förvirrad) men skiter i fiskekort ...

David Jansson sa...

Nej det behövs inget fiskekort så pass långt utomskärs. Precis som Tim säger är det bara närmare Åland/Finland det blir aktuellt, där man fiskar efter andra arter än Lax. Vi är skonade!

Anonym sa...

Lite info mvh Ari
Fisketillstånd
I Finland skall man för allt fiske utom mete och pilkfiske, betala en fiskevårdsavgift. Fiskevårdsavgiften eller det s.k statliga fiskekortet krävs av alla personer mellan 18 och 64 år, som fiskar eller aktivt deltar i fisket. Även den som fiskar på eget vatten eller med tillstånd av vattenägaren, måste ha betalat fiskevårdsavgiften dvs. fiskekortet.

För att kunna utnyttja den lagstadgade allmänna fiskerätten med ett kastspö, måste du om du är mellan 18 och 64 år, förutom ovannämnda fiskekort, dessutom betala den länsvisa spöfiskeavgiften. Du kan som alternativ till spöfiskeavgiften erhålla rätten till fiske av vattenområdets ägare. Endast mete och pilkfiske får idkas utan ovannämnda avgifter / fiskekort.

Kvitton över betalda fiskekort skall medtas vid fisket, för att vid behov kunna uppvisas vid granskning.

Om du klickar här och fyller i dina personuppgifter, får du det statliga fiskekortet automatiskt hem varje år.

Fisket övervakas av fiskeövervakare, sjöbevakningen eller polisen. Olovligt fiske kan resultera i böter.

Medlen från fiskevårdsavgifterna och spöfiskeavgifterna används till att vårda våra fiskevatten bl.a. till fiskutplanteringar och restaureringar av fiskevatten, till ersättningar åt fiskevattenägare, till fiskerirådgivning och till fiskerihushållningsprojekt.

Fiskevårdsavgiften
Fiskevårdsavgiften eller med andra ord det statliga fiskekortet som är personligt, betalas på kontot Nordea 166030 - 101496. Avgiften för ett kalenderår är 22 euro. Du kan också lösa in ett 7 dygns kort för 7 euro. Giltighetstiden för 7 dygns kortet avgör du själv genom att på inbetalningskvittot anteckna när fisket inleds.

Spöfiskeavgiften
Den länsvisa spöfiskeavgiften betalas för fiske eller trolling med ett kastspö eller drag. Om du har vattenägarens tillstånd till fisket, behöver du inte erlägga den länsvisa spöfiskeavgiften. Spöfiskeavgiften betalas in på följande konton, beroende på i vilket län du ämnar fiska:

Södra Finlands län 166030 - 106594

Västra Finlands län 166030 - 106602

Östra Finlands län 166030 - 106610

Uleåborgs län 166030 - 106628

Lapplands län 166030 - 106636

Den länsvisa spöfiskeavgiften är 29 euro per kalenderår och 7 euro för en valbar 7 dygns period.

Köp nu!
Vill du köpa fiskelov (endast på finska) genast klicka här:
http://kalastuslupa.smilehouse.com/PublishedService


Senast uppdaterad ( fredag, 14 januari 2011 14:01 )