onsdag 26 november 2008

Navpoin presenterar 2009 ett nytt radarsystem


"Efter mer än fem års intensiv utveckling, forskning och tester, är vi mycket glada över att nu kunna introducera en produkt som är ett mycket stor genombrott inom avancerade radar för nöjesbåtsmarknaden", sade Navicos President och CEO Jens-Thomas Pietralla. "Bredbands Radarn är ett perfekt exempel på vårt sätt att arbeta och visar upp vår pionjäranda med att ta fram nya produkter och utnyttja det senaste inom den nya tekniken. Vi använder inte bara den nya tekniken, vi förädlar den till att bli snabbare, säkrare, och mycket enklare att använda än traditionella radar, "tillade Pietralla.
Navico har med detta introducerat ett revolutionerande radarsystem helt olik alla andra nöjesbåtsradar som finns på marknaden idag. Den nya radarantennen bygger på bredbandsmodulering och solid-state teknologi. Detta är ett totalt genombrott inom radarteknologin som ger tillgång till kristallklar ekoseparering, användarvänlig utan massa inställningar och introducerar en helt ny nivå inom navigationssäkerhet, för alla nöjesbåtar.

Navico's Bredbands Radar ger tillgång till fantastisk bra eko-upplösning, även i avståndsskalor ner till 1/32 nm. Hamnar, kanalmarkeringar, navigationsmärken, bojar, båtar som ligger för ankar och andra kritiska objekt presenteras med kristallklar presentation och separering från andra objekt. Bredbands tekniken eliminerar också "självekot eller den döda zonen" som en vanlig pulsradar ger - vilken då stör ut möjligheten för att studera ekon i båtens omedelbara närområde. Med Navicos nya radar kan man avläsa radarekon endast 2- 3 meter från båten.
Navico Bredbands Radar har en sändande effekt på 1/2000 av en vanlig pulsradar (sänder ut med 10 gånger mindre effekt än en vanlig mobiltelefon). Tack vare detta kan man installera radomantennen på platser som förut var omöjliga. I tillägg till detta drar den 30% mindre ström än en 2kW - och 50% mindre än en 4 kW X-band marin radar. Inget mer väntande under 2-3 minuter på att en magnetron skall värmas upp. Inga mer byten av magnetroner. 100% solid-state design ger snabbstart utan någon uppvärmning. När mörkret lägger sig eller dimman kommer inrullande är man alltid förberedd att omgående kunna starta upp sin radar. Detta är också idealiskt på segelbåtar där man vill spara ström, eller båtar som ligger för ankar där man inte vill köra radarn kontinuerligt.


I korthet är fördelarna:
- Kristallklar upplösning av ekon i båtens närområde, inom 2-3 meter.
- Ingen uppvärmningstid
- Låg strömförbrukning, perfekt för mindre motorbåtar och alla segelbåtar
- Extremt låg strålning, kan placeras var som helst
- Eliminerat "själveko"
- Mycket lätt antennkabel, endast en nätverkskabel.
- Antennens vikt endast 7.4 kg (utan kabel)


Pietralla meddelade att Navico's bredbands radar kommer att finnas tillgänglig under 2009 för integrering med navigationssystemen till de populära Simrad, Northstar och Lowrance produkterna.

För mer information, besök http://
www.simrad-yachting.com/en/Products/Leisure/Navico-Broadband-Radar/

Inga kommentarer: